Χοιρινό με σέλινο
Βαθμολογία
9
Σχόλια
4

Χοιρινό με σέλινο



Χειμωνιάτικο φαγητό που στους περισσότερους αρέσει. Είναι ιδανικό για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι! Συνοδεύεται με φέτα τυρί, ρώσικη σαλάτα και φρέσκο ψωμί. Απαραίτητο το λευκό κρασί.


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
1 1/2 γραμμάρια σέλινο κομμένο
χυμό λεμονιού και 5 κ.σ. λάδι
αλάτι, πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ή χύτρα βράζουμε νερό και ρίχνουμε το κρέας να βράσει. Οταν βράσει το σουρώνουμε και ρίχνουμε φρέσκο νερό στην κατσαρόλα μας. Βράζουμε σε αυτό το νερό το σέλινο για πεντε λεπτά. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρέας με το λάδι μέχρι να ροδίσει. Αδείαζουμε το μισό νερό από την κατσαρόλα με το σέλινο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το κρέας με το λάδι του. Μαγειρεύουμε μέχρι το φαγητό μας να χυλώσει. Μολις μείνει με λίγο ζουμί το αβγοκόβουμε χτυπώντας ένα αβγό με ένα ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού. Καλή επιτυχία!




ΣΧΟΛΙΑ


ΕΥΗ , 3/12/2007 3:51:55 μμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
ΦΤΩΧΗ ΣΕ ΥΛΙΚΑ ΑΡΑ ΝΕΡΟΒΡΑΣΤΟ ΕΩΣ ΑΝΟΣΤΟ/ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΣΕ ΛΑΔΙ ΑΡΚΕΤΟ/ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΤΣΙΓΑΡΙΣΕΤΕ ΟΛΕΣ ΒΑΛΤΕ ΤΙΣ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΦΑΡΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΛΙΓΟ.ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΝΕΡΟ (ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΕΛΗΝΟ ΑΦΗΝΕΙ ΥΓΡΑ)ΚΑΙ 1 ΚΟΥΤΙ ΚΟΝΚΑΣΕ ΝΤΟΜΑΤΑ.ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΑΛΑΤΙ+ΠΙΠΕΡΙ , 1 ΞΥΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ ΚΑΙ 10 ΚΟΚΟΥΣ ΜΠΑΧΑΡΙ.ΒΡΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ 1/3.ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΕΧΕΙ ΒΡΑΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ 1/3 ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΕΛΗΝΟ ΚΟΜΕΝΟ ΣΕ ΜΗΚΗ ΠΑΛΑΜΗΣ.ΣΙΓΟΒΡΑΣΤΕ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΥΓΡΑ/ΒΑΣΙΚΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΧΙΑ ΣΑΛΤΣΑ/ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ
Ο Μάγειρας λέει..
Οπως κατάλαβες Εύη, με την απάντηση κάποιου άλλου αναγνώστη, το κρέας με αυτό τον τρόπο γίνεται κοκκινηστό. Πρέπει να έχεις τρέλα με τη τομάτα, για να την προσθέτεις σε κάθε συνταγή - από ότι έχεις παραθέσει αυτό κατάλαβα. Ομως κάποιες συνταγές αυθεντικές σε γεύση δεν χρειάζονται τομάτα. Στο συγκεκριμένο πιάτο, η συνταγή είναι αυθεντική όπως τη μαγειρεύουν οι περισσότερες νοικοκυρές στην Ελλάδα. Το ζητούμενο στη συνταγή αυτή είναι να γεμίσει το σπίτι με τη μυρωδιά του σέλινου, να αισθάνεσαι όταν το τρως τη γεύση του σέλινου και του κρέατος όχι καλυμένη από τη γεύση της τομάτας, αλλά να ενισχύεται από το αβγολέμονο.



ΑΓΓΕΛΙΚΗ , 10/12/2007 10:36:41 μμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
ΤΕΛΙΚΑ ΕΥΗ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΕΓΙΝΕ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ.
ΣΩΤΑΡΕΤΕ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΡΕΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ.ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ
ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ.ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΖΕΜΑΤΑΜΕ ΤΟ
ΣΕΛΙΝΟ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΝΤΡΟΚΟΨΕΙ.ΤΟ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ
ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΚΟΒΟΥΜΕ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



γιωργος , 17/12/2007 1:36:00 μμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 2
Υλικά: 1
υπεροχο


ΑΝΩΝΥΜΟ , 1/5/2008 2:50:32 μμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
τι διαφορα εχει απο το φρικασε?

κ.Αθηνά
Το φρικασέ γίνεται με μαρούλι και συνήθως με αρνάκι.



Χοιρινό με σέλινο

Δοκιμάσατε αυτή την συνταγή? Σχολιάστε εδώ!

Γράψτε το σχόλιό σας


ONOMA


EMAIL


Βαθμολογήστε τη συνταγή


Πόσο δυσκολευτήκατε να φτιάξετε την συνταγή?


Πόσο δυσκολευτήκατε να βρείτε τα υλικά?


© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge