Μόνιμα άρθρα στο goTHESS
Χορός
6/10/2003

Η Ομάδα Σύγχρονου Χορού ΕΜΜΕΛΕΙΑΗ Ομάδα Σύγχρονου Χορού ΕΜΜΕΛΕΙΑ ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1995 υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Δήμητρας Κορωναίου. Η Ομάδα δημιουργήθηκε στην Θεσσαλονίκη για να συμβάλλει στην πολιτιστική ζωή της πόλης. Καταβάλλει κάθε προσπάθεια, σε κάθε κατεύθυνση για ανάπτυξη νέων κάθε φορά πρωτοβουλιών.

΄Εχει αποδείξει με το ρεπερτόριό της αποτέλεσμα συνεργασίας με ΄Ελληνες και ξένους χορογράφους, ότι ο χορός μπορεί και αφομοιώνει στοιχεία από πολλές και διαφορετικές κουλτούρες, μπορεί να απευθύνεται σε ευρύ κοινό και να επικοινωνεί με την διεθνή γλώσσα του σώματος. Οι χορογραφίες της ομάδας πραγματοποιούνται είτε από προσκεκλημένους χορογράφους είτε είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των ίδιων χορευτών της ομάδας.

Η Ομάδα συνεργάστηκε με διακεκριμένους Ελληνες και ξένους χορογράφους στον διεθνή χώρο όπως: Jean Vinclair, Μαλβίνα Πρωτογέρου, Jackie Taffanel, Alfredo Fernandez, Βερονίκη Τσουγκράνη, Christine Bastin, Claudi Bombardo, Αποστολία Παπαδαμάκη και Κική Μπάκα ( συντελεστές της ομάδας χορού Sine Qua Non ), Joel Liennel, Felix Ruckert.

Εκτός από τις παράστασεις που έχει παρουσιάσει η Εμμέλεια στην Ελλάδα, εχει επίσης εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Biennale Νέων Καλλιτεχνών στο Τορίνο, το Μάρτιο 1997, στο Φεστιβάλ Κορσικής στη Γαλλία τον Φεβρουάριο 2000 και Μάιο 2002, σε επτά πόλεις της Ρωσίας με την αποστολή του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού τον Ιούλιο 1998, Στην Λεμεσό Κύπρου 1996.

Μία επιπλέον και πολύ σημαντική δραστηριότητα της Ομάδας είναι η διοργάνωση του Διεθνή Μήνα Χορού για επτά συνεχόμενα χρόνια. Ο Διεθνής Μήνας Χορού είναι ένας διεθνή και καταξιωμένος θεσμός πια στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, τον Δήμο Θεσσαλονίκης , το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και άλλους φορείς όπως Πρεσβείες και Ινστιτούτα έχει παρουσιάσει σημαντικά και πρωτοποριακά σχήματα χορού από όλο τον κόσμο. Μία πολιτιστική δραστηριότητα όπου συμβάλλει στην επαφή του κοινού με τα σύγχρονα χορευτικά δρώμενα.

Από το 2001 η Ομάδα Σύγχρονου Χορού αποτελεί μέλος του DBM (Dance Bassin Meditteranée) ενός δικτύου χορού, επιχορηγούμενο από την Ευρωπαική Ενωση, που σκοπό έχει την διάδοση και ανταλλαγή καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και κουλτούρας μεταξύ μεσογειακών χωρών. Μέσω του DBM η Εμμέλεια διοργανώνει για πρώτη φορά στα πλαίσια του Διεθνή Μήνα Χορού 2002 μία πλατφόρμα 11 ελληνικών ομάδων όπου θα παρουσιάσουν την δουλειά τους σε εκπροσώπους του δικτύου αλλά και σε συντελεστές διαφόρων Φεστιβάλ του Εξωτερικού με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών.

© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge