Μόνιμα άρθρα στο goTHESS
Μουσική
5/7/2019

Athens Big BandΗ Athens Big Band ιδρύθηκε το 1998 με πρωτοβουλία του βιρτουόζου πιανίστα Γιάννη Τερεζάκη και έκτοτε καταγράφει μια πολύ ενεργή και σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα του δήμου της Αθήνας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει ιστορικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις των πρωτοπόρων δημιουργών της μουσικής φιλολογίας για σύνολο Big Band και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των μουσικών ρευμάτων της τζαζ. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε όλες τις μεγάλες αίθουσες και σε φεστιβάλ μουσικής και τεχνών στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και στην ελληνική περιφέρεια. Την έχουν διευθύνει κορυφαίοι μαέστροι και συνθέτες, όπως ο William Russo και ο Don Owens, ενώ έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους σολίστες, όπως οι: Bobby Shew, Vince DiMartino, Veronica Mortensen, Rex Richardson, Fred Hemke Jr, Chico Freeman, Mark Smith, Nils Landgren, Ralph Peterson Jr, Γιώργος Φακανάς, Τάκης Πατερέλης, Δημήτρης Βασιλάκης, Δημήτρης Τσάκας, Γιώργος Κοντραφούρης, Χρήστος Ραφαηλίδης, Γιώτης Σαμαράς, Craig Bailey, Reiner Witzel κ.ά.

Οι μουσικοί που απαρτίζουν την Big Band του Δήμου Αθηναίων έχουν επιλεγεί μεταξύ των ικανότερων Ελλήνων σολίστ και διακρίνονται για την υψηλή δεξιοτεχνία τους στον αυτοσχεδιασμό και την ευελιξία τους στην ερμηνεία των διαφορετικών ρευμάτων της τζαζ.

Μέλη:

Διονύσης Κοκκόλης:Τρομπέτα Ι

Μάνος Θεοδοσάκης: Τρομπέτα ΙΙ

Βαγγέλης Κατσαρέλης: Τρομπέτα ΙΙΙ

Γιάννης Καραγιαννάκης: Τρομπέτα IV

Αντώνης Ανδρέου: Τρομπόνι Ι

Γιώργος Ζαρέας: Τρομπόνι ΙΙ

Άγγελος Τζαμαρίας: Τρομπόνι ΙΙΙ

Κώστας Αλεξανδρής: Τρομπόνι IV (Μπάσο Τρομπόνι)

Δημήτρης Κόλλιας: Άλτο Σαξόφωνο Ι

Ανδρέας Μουρτζούκος: Άλτο Σαξόφωνο ΙΙ

Κώστας Καραγιάννης: Τενόρο Σαξόφωνο Ι

Κώστας Μακρής: Τενόρο Σαξόφωνο ΙΙ© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge