Μόνιμα άρθρα στο goTHESS
Κήπος
8/7/2012

Ολάνθιστο μπαλκόνι με λίγη φροντίδα

Πως θα βάλετε πράσινο στο χώρο σαςΠοιος δεν θα ήθελε σε όλες τις εποχές του χρόνου να έχει έναν ολάνθιστο κήπο ή μπαλκόνι χωρίς να ξοδεύει πολλά χρήματα και πολύ χρόνο? Χωρίς ιδιαίτερη περιποίηση και με πολύ λίγη φροντίδα. Με λίγο πότισμα και πολλή αγάπη μπορείτε να τα καταφέρετε.

Διαλέγουμε για το μπαλκόνι μας κάποια αειθαλή φυτά, όπως πχ κωνοφόρα, που τα βρίσκουμε στο εμπόριο από 5 ευρώ. Τα τοποθετούμε στις γωνίες του χώρου που θέλουμε να αλλάξουμε. Ανά 2 κωνοφόρα βάζουμε και ένα φυτό θαμνώδες, όπως οι αγγελικές, που θα τα βρείτε στα φυτώρια και αυτά στην ίδια τιμή.

Οπότε έχουμε εξασφαλίσει όλο τον χρόνο το πρασίνισμα του μπαλκονιού μας.

Και τώρα προχωράμε στο να δώσουμε χρώμα με τα εποχικά άνθη.

Ξεκινάμε από τον Δεκέμβριο. Αγοράζουμε και φυτεύουμε φυτά που θα αντέξουν όλο τον χειμώνα μέχρι και την άνοιξη, δηλαδή 6 ολόκληρους μήνες. Τα ανθεκτικά φυτά για όλο αυτό το διάστημα είναι λιγοστά, όπως ο πανσές και τα κυκλάμινα σε διάφορα χρώματα. Στην τιμή των 0,50 ευρώ για τον πανέμορφο πανσέ και 2,50 για τα κυκλάμινα.

Γεμίζουμε παρτέρια και γλάστρες και το αποτέλεσμα θα μας ενθουσιάσει και θα το απολαμβάνουμε όλο το φθινόπωρο και τον χειμώνα μέχρι και την άνοιξη. Χωρίς να προβληματιζόμαστε από καιρικές συνθήκες, θα έχουμε πανέμορφα και ολάνθιστα μπαλκόνια.

Φτάνουμε στον Μάιο, όπου θα πρέπει να ανανεώσουμε τα φυτά μας. Τα φυτώρια γεμίζουν κάθε λογής άνθη, το ένα καλύτερο από το άλλο και δεν ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε και πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψουμε. Μην προβληματίζεστε. Για να συνεχίσει το μπαλκόνι σας να είναι ανθισμένο, υπάρχει οικονομική λύση. Προτείνω να διαλέξετε άνθη που θα διαρκέσουν άλλους 6 μήνες, όπως βιγόνιες μικρές κόκκινες, πορτοκαλί, φουξ, άσπρες, που θα τις βρείτε στα φυτώρια 0,60 ευρώ τη μία.

Και μην απογοητευτείτε με το μέγεθός τους. Όσο περνά ο καιρός μεγαλώνουν και γίνονται πανέμορφες. Και το σπουδαιότερο, έχετε άνθη για 6 ολόκληρους μήνες, μέχρι και τον Οκτώβριο.

Και, πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο γι αυτό που θα απολαμβάνετε όλο τον χρόνο, χωρίς πολλά χρήματα, χωρίς πολύ κόπο. Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.ΒιγόνιαΠανσέςΠανσέςΒιγόνιαΒιγόνια

© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge