Μόνιμα άρθρα στο goTHESS
Media
15/7/2019

Ζούνε τις μικρές τους ιστορίες...Στους δρόμους και στις συνοικίες, λοιπόν, σε δήμο της δυτικής Θεσσαλονίκης, συμβαίνει ο,τι θα περίμενε κανείς να συναντήσει μέσα στο φάσμα της ελληνικής πραγματικότητας: τα χουν κάνει πλακάκια, που θα έλεγε ο λαός ή το να χέρι τρίβει τ' άλλο, ή ούνα φάτσα ούνα ράτσα, ιταλιστί.

Και μιας και ζούμε στην εποχή των φοβερών ενημερωτικών sites, όπου ο κάθε μπουρδολόγος μπορεί να δηλώσει δημοσιογράφος και να ξεκινήσει την δουλίτσα του (δουλίτσα από το μικρή δούλος, παρακαλώ), και μιας και ζούμε σε εποχές όπου οι σκοπιμότητες υπερκαλύπτουν την βασική ηθική και το κοινωνικό δίκαιο, δεν προξενεί καμία εντύπωση το πόσο έχει εξελιχθεί ακόμη και αυτή η τοπική, μίζερη διαπλοκή.

Αλλά ένας Δήμος θα πρέπει έστω και για τα προσχήματα, να τηρεί αμερόληπτη στάση στα ζητήματα που αφορούν πρωτίστως τους δημότες του, όπως είναι και αυτό της ενημέρωσης.

Το να τροφοδοτεί "τους κολλητούς" του με "αποκλειστικότητες" για να προωθήσει τα τοπικά τσιράκια του δείχνει πόσο ανόητοι και ανάξιοι είναι αυτοί να διαχειρίζονται δημόσιους πόρους. Φανερώνει την αντίληψή τους ότι διοικούν το μαγαζάκι τους και μπορούν να κάνουν ο,τι θέλουν.

Έλεος, ξεσκεπάζεστε τόσο απροκάλυπτα στην εποχή που η πληροφορία μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο αστραπιαία. Τι να σας καταλογίσει κανείς? Άγνοια κινδύνου? Βλακεία? Απόγνωση?

Δ.Σαββουλίδης© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge