Μόνιμα άρθρα στο goTHESS
Media

Συνέντευξη με τον Προϊστάμενο Υποδιεύθυνσης θαλάμων Μεταδόσεων της ΕΤ3, Γιώργο Ναλμπάντη



(Αναδημοσιεύεται από το περιοδικό "ΤΡIΑ" της ΕΤ3 κατόπιν σχετικής άδειας)

Η Υποδιεύθυνση Θαλάμων Μεταδόσεων της ΕΤ3 πλαισιώνεται από εβδομήντα τεχνικούς

Την ίδια ώρα που οι τηλεθεατές είναι αναπαυτικά καθισμένοι απέναντι από την μικρή οθόνη για να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους τηλεοπτικό πρόγραμμα, ένας μικρόκοσμος εξειδικευμένων τεχνικών έχει πάρει θέση ετοιμότητας, στα κτίρια της ΕΤ3 στην Λεωφόρο Στρατού, πίσω από τις κάμερες και τους δυνατούς προβολείς και χειρίζεται τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα για την άψογη μετάδοση εικόνας και ήχου.

0 προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Θαλάμων μεταδόσεων - Μεταδόσεων , Γιώργος Ναλμπάντης, περιγράφει στους αναγνώστες του «Τρία» την καθημερινότητα των εργαζομένων στο τμήμα του:

« Η Υποδιεύθυνση έχει την ευθύνη για την ομαλή λειτουργία των δύο στούντιο τηλεόρασης, τους επτά θαλάμους μοντάζ, τον θάλαμο κεντρικού ελέγχου , τον θάλαμο ροής προγράμματος, τις δύο μονάδες εξωτερικών μεταδόσεων και επιπλέον , των τριών περιφερειακών στούντιο δηλαδή της Κομοτηνής , της Φλώρινας και της Μυτιλήνης. Σε καθημερινή βάση ασχολούμαστε με την εκτέλεση ροής προγράμματος ,την παραγωγή ζωντανών εκπομπών και με την επεξεργασία (μοντάζ) των μαγνητοσκοπημένων .
Όλα αυτά απαιτούν καθημερινό έλεγχο και συντήρηση των μηχανημάτων για καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία.

Πέραν όλων αυτών έχουμε την μέριμνα για μελέτη των νέων τεχνολογιών και τον σχεδιασμό επέκτασης του τεχνολογικού εξοπλισμού . Στην Υποδιεύθυνση εργάζονται εβδομήντα τεχνικοί που στελεχώνουν τα τμήματα παραγωγής βάσει ενός εβδομαδιαίου προγράμματος».

«Είναι γεγονός ότι, για μια αξιόλογη τηλεόραση χρειάζονται σύγχρονα μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό που πέρα από την αγάπη για το αντικείμενο πρέπει να διαθέτει και υψηλή τεχνογνωσία. Αυτή τη στιγμή, διαθέτουμε μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, όμως η περαιτέρω βελτίωση και επέκταση του προγράμματος, ώστε η ΕΤ3 να αναδειχθεί ως το πρώτο πανελλήνιο περιφερειακό κανάλι, απαιτούν συνεχώς την προσθήκη νέων μηχανημάτων σύγχρονης τεχνολογίας . Είμαστε τυχεροί που με την ορθολογική διοίκηση του Γενικού Δ/ντή, κ. Δημήτρη Κατσαντώνη, εξοικονομήθηκαν αρκετά χρήματα τα οποία θα διατεθούν , ξεκινώντας από το καλοκαίρι, για την ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού».

«Σε ότι αφορά το προσωπικό, ένα μεγάλο μέρος εργάζεται στην τηλεόραση πάνω από είκοσι χρόνια με πολλές εμπειρίες. Είναι αυτοί που έζησαν και συμμετείχαν στην γέννηση της Ελληνικής Τηλεόρασης και μαζί με τους αξιόλογους νεώτερους συναδέλφους τους αποτελούν το μεγάλο όπλο της ΕΤ3.

Πέραν της τεχνογνωσίας, που βελτιώνεται συνεχώς, με εσωτερικά και εξωτερικά σεμινάρια επιμόρφωσης, εμείς εδώ, γνωρίζουμε ότι η τηλεόραση είναι ομαδικό «άθλημα» και για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα απαιτείται πλήρης συντονισμός και άριστη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων».

«Στην τηλεόραση εργάζομαι είκοσι δύο χρόνια στα οποία έχω περάσει απ' όλα σχεδόν τα τμήματα (studio , εξωτερικά συνεργεία, πομποί κ.τ.λ.) και αυτή η εμπειρία με βοηθάει πολύ στις απαιτήσεις της σημερινής εργασίας μου.

Ανάμεσα σε εκείνη την εποχή και την σημερινή πιστεύω ότι οι διαφορές στην τηλεόραση είναι τεράστιες. Τότε, είχαμε πενιχρά μέσα, ήμασταν λίγοι άνθρωποι, μια παρέα που κάναμε σχεδόν όλες τις δουλειές με ανεπτυγμένο όμως το αίσθημα της φιλίας, της συναδελφικότητας και με πολύ μεράκι κάναμε κάποιες εκπομπές για τα δύο τότε υπάρχοντα κανάλια, την ΕΤΊ και ΕΤ2. Με την ίδρυση όμως της ΕΤ3 , στο τέλος του 1988, την δημιουργlα της ιδιωτικής τηλεόρασης και μέχρι σήμερα τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς : νέοι άνθρωποι, νέες τεχνολογίες, γρήγοροι ρυθμοί εργασίας, ανταγωνισμός κάνουν την δουλειά μας, ίσως πιο σκληρή αλλά σίγουρα περισσότερο ενδιαφέρουσα.

Β. Γιασημακόπουλος





© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge