Μόνιμα άρθρα στο goTHESS
Σπορ
10/2/2004

Μπάσκετ: Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ



Στον Α' όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, κληρώθηκε να συμμετάχει η Εθνική ομάδα Γυναικών, η οποία θα αντιμετωπίσει στην α' φάση της διοργάνωσης, την Νιγηρία, την Ιαπωνία, την Βραζιλία, την Αυστραλία και την Ρωσία. Η Εθνική Γυναικών θα κάνει την «παρθενική» εμφάνιση της σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Τσίτσκαρης τόνισε την αισιοδοξία του για την πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ύστερα απο την κατάκτηση της 10ης και της 9ης θέσης στα δυο προηγούμενα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Γυναικών.

«Αν είχαμε κληρωθεί αντί της Βραζιλίας, με την Κίνα, ο όμιλος μας θα ήταν ιδανικός» ήταν η εκτίμηση του κ. Τσίτσκαρη, ενώ η αρχηγός της Εθνικής Γυναικών, Σοφία Κλιγκοπούλου υποστήριξε ότι ο στόχος της ελληνικής ομάδας είναι η πρόκριση της στην οκτάδα του Ολυμπιακού τουρνουά: «Αυτό είναι το όνειρό μας. Η κλήρωση έτσι κι αλλιώς θα ήταν δύσκολη και είναι για όλες μας μεγάλη τιμή που μετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση».

Το ολυμπιακό τουρνουά θα φιλοξενηθεί σε δυο στάδια. Η πρώτη φάση θα τελεσθεί στο νεόκτιστο στάδιο του Ελληνικού, χωρητικότητας 10.350 θεατών, ενώ οι προημιτελικοί αγώνες και οι τελικοί θα διεξαχθούν στο Ολυμπιακό στάδιο, χωρητικότητας 14.356 θεατών.

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Οι δύο όμιλοι του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ Γυναικών είναι οι εξής:
Α' ΟΜΙΛΟΣ: Ρωσία, Νιγηρία, Ιαπωνία, Βραζιλία, Αυστραλία, Ελλάδα.
Β' ΟΜΙΛΟΣ: Τσεχία, Νέα Ζηλανδία, Κορέα, Κίνα, ΗΠΑ, Ισπανία

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
14/1: Ελλάδα-Ρωσία, Αυστραλία-Νιγηρία, Ιαπωνία-Βραζιλία, Ισπανία-Τσεχία, ΗΠΑ-Ν.Ζηλανδία, Κορέα-Κίνα
16/1: Ρωσία-Αυστραλία, Βραζιλία-Ελλάδα, Νιγηρία-Ιαπωνία, Τσεχία-ΗΠΑ, Κίνα-Ισπανία, Ν. Ζηλανδία-Κορέα
18/1: Βραζιλία-Ρωσία, Ιαπωνία-Αυστραλία, Ελλάδα-Νιγηρία, Κίνα-Τσεχία, Κορέα-ΗΠΑ, Ισπανία-Ν.Ζηλανδία
20/1: Ρωσία-Ιαπωνία, Νιγηρία-Βραζιλία, Ασυτραλία-Ελλάδα, Τσεχία-Κορέα, Ν.Ζηλανδία-Κίνα, ΗΠΑ-Ισπανία
22/1: Νιγηρία-Ρωσία, Ελλάδα-Ιαπωνία, Βραζιλία-Αυστραλία, Ν.Ζηλανδία-Κίνα, Ισπανία-Κορέα, Κίνα-ΗΠΑ.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ
Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι που παίζουν χιαστί στα προημιτελικά, φτάνοντας με αγώνες νοκ-άουτ στην διεκδίκηση των μεταλλίων.
Νωρίτερα οι δυο πέμπτοι της πρώτης φάσης διεκδικούν τις θέσεις 9-10 και οι δυο έκτοι τις 11-12. Η Ελλάδα ελπίζει να προκριθεί στην οκτάδα.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΜΟΝΙΜΗ ΤΕΛΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ»
Η FIBA εκπροσωπήθηκε απο τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (και αντιπρόεδρο της παγκόσμιας) κ. Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο οποίος στον χαιρετισμό του επανέφερε την πρόταση της μόνιμης τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα και μάλιστα στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Ο κ. Βασιλακόπουλος πρότεινε τελούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, σε συνδυασμό με την Ολυμπιακή Εκεχειρία που μπορεί να διασφαλίζεται και να τηρείται απο το Συμβούλιο Ασφαλείας.
Επίσης, ο πρόεδρος της FIBA Europe, πρόσθεσε άλλα δυο αιτήματα. Την διεξαγωγή της ολομέλειας της ΔΟΕ για την επιλογή των πόλεων που θα διοργανώσουν τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και της αντίστοιχης για την εκλογή του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στην Αρχαία Ολυμπία.

 
 





© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge