Μόνιμα άρθρα στο goTHESS
Φεστιβάλ
6/7/2002

Πρέσπες 2002



Η Πολιτιστική Ολυμπιάδα παρουσιάζει μια σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Πρέσπες 2002», που φέτος συμπληρώνει 12 χρόνια ζωής. Πρόκειται για ένα θεσμό, ο οποίος ξεκίνησε ως μια μικρή περιφερειακή εκδήλωση του νομού Φλώρινας για να καταλήξει σε μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές διοργανώσεις των Βαλκανίων.

Με επίκεντρο το μικρό νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στη λίμνη των Πρεσπών, τα «Πρέσπεια 2002» εγκαινιάζονται στις 22 Αυγούστου με ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για την ενότητα «Νέα Βαλκάνια» της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στις οποίες εφέτος τιμάται το έργο του μεγάλου Έλληνα στιχουργού, ποιητή και δημοσιογράφου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, έχει ως εξής:

Πέμπτη, 22 Αυγούστου, Φλώρινα
Συναυλία των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Angelo Braduardi.

Παρασκευή, 23 Αυγούστου, ʼγιος Αχίλλειος
«Εδώ είναι Βαλκάνια» του Διονύση Σαββόπουλου. Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή του Έλληνα τραγουδοποιού, στην οποία συμμετέχουν καλλιτέχνες από πέντε βαλκανικές χώρες, οι οποίοι εκτός των άλλων ερμηνεύουν τραγούδια του Σαββόπουλου στις γλώσσες τους.


Σάββατο, 24 Αυγούστου, ʼγιος Αχίλλειος
Βραδιά αφιερωμένη στο Λευτέρη Παπαδόπουλο. Τραγουδούν ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρης Αλεξίου, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Δημήτρης Μπάσης. Την ορχήστρα διευθύνει ο Χρήστος Νικολόπουλος. Μιλούν για τον ποιητή-δημοσιογράφο, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Αδαμάντιος Πεπελάσης και ο Γιώργος Λιάνης. Απαγγέλλουν ποιήματά του, η Πέμη Ζούνη και η Χριστίνα Θεοδωρακοπούλου.


Κυριακή, 25 Αυγούστου, Πέτρες Αμύνταιου
Συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου υπό τον τίτλο «Φλώρινα, Ελληνιστική Πόλη Πετρών». Συνοδεύει η Συμφωνική της Πάτρας υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ και με ερμηνεύτρια την Αλίς Φουρουντζιάν.

Δευτέρα, 26 Αυγούστου, Μελίτη
Βραδιά αυτοσχεδιασμού στο κλαρίνο με τους Μάγκα, Πετρολούκα, Χαλκία και το διάσημο τσιγγάνο Φέρους Μουσταφόβ από τη FYROM.

Σάββατο, 31 Αυγούστου, Φλώρινα
Μεγάλη συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη με τον Κώστα Μακεδόνα, τη Δήμητρα Παπίου και τη θεατρική ομάδα «Σπείρα-Σπείρα».



* Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2002», από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου, διοργανώνεται η «Χάρτα του Ρήγα: Η γυναικεία λογοτεχνία στα Βαλκάνια», στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιούνται συναντήσεις, εκδηλώσεις, συναυλίες, καθώς και συνέδριο στο Βελιγράδι με τίτλο «Ρήγας Φεραίος: Προφήτης και Οραματιστής».





© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge