Μόνιμα άρθρα στο goTHESS
Φεστιβάλ
6/7/2002

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ



Για έναν ολόκληρο μήνα και κάτι παραπάνω το Φεστιβάλ Ολύμπου φυσά και φέτος σαν καλοκαιρινό αεράκι στην Πιερία, επιλέγοντας να παρουσιάσει δέκα από τις καλύτερες εκδηλώσεις του καλοκαιριού, αρχής γενομένης με τη συναυλία του Μίμη Πλέσσα το Σάββατο 13 Ιουλίου, στο αρχαίο θέατρο του Δίου.

Ο Ιούλιος είναι κατεξοχήν μουσικός μήνας για το 31ο Φεστιβάλ Ολύμπου, καθώς στο Δίον θα βρεθούν και ο Θάνος Μικρούτσικος με τον Χρήστο Θηβαίο(20 Ιουλίου), ενώ ο Νότης Μαυρουδής θα δώσει μια μοναδική συναυλία με τον τίτλο «Το μινόρε της φωνής» στο Κάστρο του Πλαταμώνα (26 Ιουλίου).

Η μουσική ωστόσο δεν σταματά εδώ…Υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού ο Παντελής Θαλασσινός θα δώσει μια πραγματικά καλοκαιρινή συναυλία γεμάτη ήχους ελληνικούς και χρώματα (10 Αυγούστου), ενώ η Νένα Βενετσάνου θα κλείσει το φετινό μουσικό ταξίδι στους πρόποδες του Ολύμπου, τραγουδώντας στην Παναγιά της Κονταριώτισσας στις 18 Αυγούστου.

Όμως και το θέατρο έχει την τιμητική του στην Πιερία- στο πλαίσιο εξάλλου της θεατρικής παράδοσης που έχει δημιουργηθεί χάρη στο Φεστιβάλ Ολύμπου. Έτσι, λοιπόν στο αρχαίο θέατρο του Δίου, σε έναν χώρο που εμπνέει απόλυτα για παραστάσεις τέτοιου είδους και ύφους ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, ο Τάσος Χαλκιάς και η Ελένη Γερασιμίδου ζωντανεύουν στις 27 Ιουλίου την ιστορία της αριστοφανικής «Λυσιστράτης», ενώ το Εθνικό Θέατρο πρόκειται να παρουσιάσει δύο από τις γνωστότερες τραγωδίες του αρχαίου ελληνικού ρεπερτορίου, την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή με τη Λυδία Κονιόρδου(3 Αυγούστου) και την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι»(17 Αυγούστου).

Τον κύκλο των παραστάσεων αρχαίου δράματος θα κλείσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με τον «Ηρακλή» του Ευριπίδη(24 Αυγούστου). Αξίζει να σημειωθεί τέλος η ξεχωριστή θεατρική παρουσία της Κατερίνας Χέλμη στο Κάστρο του Πλαταμώνα με το έργο του Ισπανού συγγραφέα, Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα, «Το σπίτι της Μπερνάρντα ʼλμπα»(9 Αυγούστου).

Σάββατο 13 Ιουλίου - Αρχαίο Θέατρο Δίου Συναυλία με τον ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ.

Σάββατο 20 Ιουλίου - Αρχαίο Θέατρο Δίου Συναυλία με τον ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ και τον ΧΡΗΣΤΟ ΘΗΒΑΙΟ.

Παρασκευή 26 Ιουλίου - Κάστρο Πλαταμώνα ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ- «Το μινόρε της φωνής».

Σάββατο 27 Ιουλίου - Αρχαίο Θέατρο Δίου Αριστοφάνη «Λυσιστράτη» Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Τάσος Χαλκιάς, Ελένη Γερασιμίδου.

Σάββατο 3 Αυγούστου - Αρχαίο Θέατρο Δίου Σοφοκλή «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» Εθνικό Θέατρο, με τη Λυδία Κονιόρδου.

Παρασκευή 9 Αυγούστου - Κάστρο Πλαταμώνα Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα ʼλμπα», με την Κατερίνα Χέλμη.

Σάββατο 10 Αυγούστου - Αρχαίο Θέατρο Δίου Συναυλία με τον ΠΑΝΤΕΛΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ.

Σάββατο 17 Αυγούστου - Αρχαίο Θέατρο Δίου Ευριπίδη «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ» Εθνικό θέατρο.

Κυριακή 18 Αυγούστου - Παναγιά Κονταριώτισσας Συναυλία με τη ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ.

Σάββατο 24 Αυγούστου - Αρχαίο Θέατρο Δίου Ευριπίδη «ΗΡΑΚΛΗΣ»- ΚΘΒΕ.





© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge